Про співпрацю викладачів кафедри англійської мови і літератури філологічного факультету Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського з іноземними студентами

Міжнародне партнерство підтримує кафедра англійської мови і літератури університету Сухомлинського. Досвід співпраці викладачів кафедри англійської мови і літератури філологічного факультету з іноземними університетами та неурядовими установами в галузі освіти налічує близько тридцяти років. Викладачі США, Великої Британії, Фінляндії, Литви, проводили заняття для студентів, майбутніх викладачів іноземної мови. Наші викладачі та студенти також проходили стажування в закордонних університетах. З 2018 року започатковано новий напрям міжнародної роботи – на спеціальності навчаються студенти з різних куточків Туркменії: Ашхабад, Мари, Дашргуз, Туркменабад, Байрамали, Магданли, Теджен, Акдепе, Койтендаг, Берекет, Достлук, Махтумкулі. На філологічному факультеті лунає українська, англійська, німецька, французька, туркменська мови. Це діалог не лише мовний, але й культурний! Вивчаючи іноземну мову, знайомлячись з її самобутністю, студенти з Туркменістану кожного дня відкривають багато нового для себе, пізнають культуру й побут, національний дух України. На факультеті триває робота спрямована на відкриття Центру Східної мови та культури.

Іноземні студенти мають можливість застосовувати отриманні знання на практиці. У лютому 2021 року під керівництвом доцента кафедри англійської мови і літератури Садової Ганни Юріївни вони проходили навчальну практику з методики навчання англійської мови у Миколаївській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 19. З великою зацікавленістю іноземні гості знайомилися зі структурою та особливостями школи, діяльністю та досвідом роботи досвідчених учителів української, англійської мов, календарно-тематичними планами роботи, тощо. Особливу зацікавленість викликало відвідування й обговорення уроків вчителя вищої категорії, вчителя-методиста Фролової Ольги Миколаївни. Практиканти спостерігали за формою та змістом роботи фахівця та особливостями викладання мови у загальноосвітній школі в сучасних умовах.

Протягом практики між іноземними студентами та учнями ЗОШ №19 виникли дружні стосунки. З великим задоволенням гості спілкувалися з учнями, відповідали на питання про їх навчання на філологічному факультеті Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського, про Туркменістан, його культуру, традиції та побут. Студенти з нетерпінням чекають проходження виробничої практики у загальноосвітніх школах міста Миколаєва, де зможуть випробувати себе у ролі справжніх вчителів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *